Roderick Vos

Ik wil mensen blij maken met mooie gebruiksvoorwerpen, voorwerpen die esthetisch zijn en functionaliteit uitstralen. Sterke vormen die mooi en goed aanvoelen, dat trekt mij...

Roderick Vos, (Groningen, Nederland, 1965) begon zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de "Design Academy" in Eindhoven in 1984. In 1987 verhuisde hij als student naar Japan voor 6 maanden, waar hij een uitstekende training kreeg bij GK Industrial Associates/Tokio, opgericht door Kenji Ekuan. Ook liep hij datzelfde jaar stage bij licht ontwerper Ingo Maurer in München.

Deze specifieke periode had een grote impact op zijn persoonlijke interesse in de Aziatische cultuur en haar werken.
Samen met zijn partner textielontwerpster Claire Vos Teeuwen (1965) studeerde hij in 1990 af aan de "Design Academy Eindhoven Nederland” en verhuisde naar Indonesië, Surabaya om hun kennis van rotanmeubels en textielproductie te ontwikkelen.

In 1999 startten ze officieel hun ontwerpbureau ‘Studio Roderick Vos’, nu gevestigd in Amsterdam en Nijmegen, Nederland. Dit innovatieve studiokoppel werkt voornamelijk in verlichting, textiel, accessoires en meubels voor internationale merken als Fatboy, Driade, Alessi, Moooi & Linteloo. Sinds 2016 zijn ze art directors van het Nederlandse meubelmerk Pode.

Elk van hun producten wordt gekenmerkt door zorgvuldig onderzoek en passie voor technologie en materialen. Roderick Vos; 'Bij design draait alles om vakmanschap: we hebben altijd van een minimalistische benadering in ons vakgebied gehouden. Ik wil mensen blij maken met mooie gebruiksvoorwerpen, voorwerpen die esthetisch zijn en functionaliteit uitstralen. Sterke vormen die mooib en goed aanvoelen, dat trekt mij..

De studio vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit door middel van verschillende reis-avonturen in hun nomadische ontwerpleven. Van organische, minimalistische rotanmeubels voor het Italiaanse merk Driade, gemaakt in Indonesië eind jaren 90, tot zelfs limited editions van meubels gepresenteerd bij Design Miami/Basel voor de Nederlandse galerie Priveekollektie. Gedurende de afgelopen 25 jaar zijn verschillende van hun commerciële en beperkte ontwerpwerken aangekocht door prestigieuze musea, zoals Stedelijk Amsterdam en Design & Arts Museum NY.

www.roderickvos.nl

Richard Schipper

Zijn stijl wordt wel omschreven als warm minimalisme, waarbij hij veel werkt met (verfijnd) staal, hout en (tuig) leer. Bij architecten en interieurontwerpers zijn zijn meubels geliefd voor het inrichten van restaurants en woonhuizen.

Richard houdt van ontwerpen, van dingen maken, dingen die toevoeging geven aan de ruimte, het interieur. Door zijn studie Industriële Vormgeving aan de Design Academy Eindhoven, afstudeerrichting Mens en Wonen (1992), heeft hij hier ook zijn vak van weten te maken. Tijdens de start van zijn carrière als standbouw ontwerper liet Richard zien dat hij van een kleine oppervlakte iets heel bijzonders kon maken. Zo is zijn stand ontwerp voor Generali (2006, in opdracht van TDM) bekroond met de eerste prijs van de National Career Fair.

Daarnaast is deze stand genoemd in de International Trade Fair Design Annual 2006/2007. Ook producten ontwerpen bleef hem boeien: waaronder haarden (voor TULP firemakers), een daybed (Daydreamer voor Jan Kath), en zijn lijn van meubelen voor zijn eigen merk Founded.

Sven Schimmer

Elk ontwerp is voor mij een nieuwe uitdaging en een combinatie tussen concept, ontwerp, techniek en verrassende details.

Van jongs af aan werd Sven al gegrepen door het ontwerpvak. Ontwerpen en tekenen waren zijn favoriete bezigheden op school en in zijn vrije tijd. De keuze voor de studie industriële vormgeving aan de Design Academy in Eindhoven was voor hem snel gemaakt. In 1998 is hij afgestudeerd bij Department Men & Essentials.

Als productontwerper werkt Sven al jaren voor verschillende bekende ontwerpers zoals Jan des Bouvrie, Marcel Wolterinck en Bertram Beerbaum. In samenwerking met hen heeft hij vele producten ontwikkeld voor bekende fabrikanten als Borek, Bod’or, Formani, Histor, Linteloo, Maretti, Nilson beds, Pierantonio Bonacina, en QLIV.

Onder de naam Bysvendesign ontwerpt en ontwikkelt Sven producten voor zowel de consumenten als de zakelijke markt. Kenmerkend voor zijn ontwerpen is het strakke en heldere lijnenspel, waarbij de vorm en functie centraal staan.

www.bysvendesign.com

Carolina Wilcke

I learnt a craft, to find out I actually wanted to design things.

Carolina Wilcke’s interest for all things creative is life-long. Before her initial training as a goldsmith, she wanted to be a sculptor and quotes Brâncuși as one of her influences. An encounter with a goldsmith led her to this new path. However, when completing this study, she was looking for more.

Carolina attended the world-famous Design Academy Eindhoven, in order to acquire the tools that could help her channel her abundant imagination.

She received a degree in design from the Design Academy Eindhoven in 2009. At that time directed by the famous trend forecaster, curator, publisher and educator Lidewij Edelkoort. Carolina graduated specializing in interior products that are on the edge of art and design. During the institution’s graduation show in 2009 Irving and Miriam van Dijk, the gallerists from Priveekollektie Contemporary Art | Design, immediately noticed the intriguing combination between the celebration of art history and her refined re-interpretation and appropriation of it. Just one year later, in 2010, Priveekollektie was already internationally showcasing her pieces ‘4D Cabinet’ and ‘Tafelgenoten’ during Design Miami/ Basel. Carolina set her name in the international design world.

Her endless aesthetic research is what definitely classifies Carolina’s creations into collectible design. Her background as a goldsmith is visual in the refinement of her work, which is tactile, sensitive and romantic. Through her pieces, she leaves an identifiable signature.

www.carolinawilcke.nl

Anton de Groof

Anton de Groof werd in 1967 geboren in Nuenen. Met een vader die werkzaam was als technisch productieleider en ontwerper van hekwerken, was zijn ouderlijk huis bezaaid met kartonnen mechaniekjes. Een vruchtbare bodem voor De Groof’s fascinatie voor ambachtelijke mechanica en oude gereedschappen.

Anton start in 1993 met een vriend het meubelmerk Masimo. Tien jaar later gaat hij alleen verder. Eerst met het ontwerpen van tafels en stoelen, later volgen interieur en verlichting. Zo richt hij voor een succesvol kledingmerk 130 winkels in. Voor het hoofdkantoor van de keten ontwerpt hij behalve het interieur ook een lamp.

Die lamp blijkt enkele jaren later de basis te zijn voor de Bolt-serie. In 2013 pakt de designer – gestimuleerd door enthousiaste feedback uit zijn omgeving -  het ontwerp weer eens van de plank en ontwikkelt deze tot wat het nu is. Het bleek de markante start van het label Tonone: een stoere industriële lampenserie herkenbaar aan functionaliteit in vorm, strakke lijnen en aan de iconische hoofdrol voor de vleugelmoer. Na de Bolt volgen al snel de Mr. Tubes, de series Atlas en Ella, uitgevoerd in handgeblazen glas, en de slimme serie Orbit. In 2018 introduceert Tonone de LED lijn Beads en de LED-versie van de Mr. Tubes.

Behalve voor het eigen merk ontwerpt Anton voor Fatboy de lamp Thierry le Swinger, een draadloze buitenlamp die kan staan of hangen.

De ontwerpen van Anton de Groof zijn herkenbaar aan de typisch Nederlandse vormtaal: strak, functioneel en modern. Dat hij daarbij beïnvloed werd Bauhaus en de architectuurstroming de Bossche School, is onmiskenbaar. Maar de fascinatie van De Groof voor verbindingsvraagstukken en het daarbij gebruik maken van traditionele en industriële mechanica maken zijn vormtaal onderscheidend en eigen. De uitvoering van zijn ontwerpen in duurzaam materiaal versterken die eigenheid van Anton de Groof.

www.tonone.com

WAAR TE KOOP

Vind een winkel

Wilt u onze producten bekijken en zien welke mogelijkheden er allemaal zijn? Vind hier de dealer bij u in de buurt!

Vind een winkel